Åbningstider​

Mandag

08.00-17.00​

​Telefonen lukker kl. 12.30 - 13.30

og igen fra kl 16

Tirsdag

07.30-17.00​

​Telefonen lukker kl. 13-14

og igen fra kl 16

Onsdag

07.30-12.00​

Telefonen lukker kl. 11.45

Torsdag

07.30-16.00​

​Telefonen lukker kl. 12-13

og igen fra kl 15

Fredag

07.30-14.00​

​Telefonen lukker kl. 12

Lør- & søndage

Lukket

Rodbehandling udføres i Nibe

​Der kan være flere årsager til, at en tand har brug for en rodbehandling. Oftest er det på grund af betændelse i tandens nerve, der er opstået som følge af et dybt hul eller en dyb fyldning, hvor bakterier er trængt ind i tandens nerve.

Revner i tænderne kan også være en indgang for bakterierne til nerven. Nogle gange opstår betændelsen også efter voldsomme slag på tanden, kraftig varme eller kemisk påvirkning af tanden.

Hvad sker der under en rodbehandling?

En rodbehandling skal sikre, at de små kanaler i tænderne, som nerven har ligget i, bliver renset helt rene for bakterier og rester af nerven. Når man har renset tilstrækkeligt i tanden, lægges der et bakteriedræbende middel i, som skal ligge i tanden en kortere eller længere periode, før tanden kan rodfyldes og gøres færdig.

Nogle gange er det også nødvendigt at rense ud i tanden mange gange, før alle bakterierne er væk. Du skal forvente, at der kan være lidt smerter i dagene efter en rodbehandling.

Indtil en rodbehandling er færdiggjort, og den endelige fyldning er kommet i, skal du være forsigtig med at tygge med tanden, da den nemt kan knække på grund af dens ringe styrke.

Hvis du får smerter, hævelse eller andet ubehag skal du kontakte klinikken.

Beskyt tanden med en krone

Når en tand får en rodbehandling, fjernes ikke kun nerven men også tandens blodforsyning. Det betyder, at tanden tørrer ud og bliver mere sprød.

Den knækker således nemmere, og det kan derfor være en rigtig god idé at forsyne tanden med en krone, et stykke tid efter en rodbehandling.​

Når en rodbehandling ikke lykkes

En rodbehandling lykkes i 85-90 % af tilfældene. I resten af tilfældene lykkes det ikke at fjerne al infektionen i tanden. Det kan skyldes enten røddernes facon eller forkalkning af rodkanalerne, der gør, at man ikke kan nå rodspidsen.


Endelig kan der også gemme sig en rest betændelse i nogle små bikanaler, vi ikke har mulighed for at komme ind i og rense.

I de tilfælde, hvor en rodbehandling ikke lykkes, kan der blive ved med at være betændelse omkring rodspidsen. Dette kan være symptomløst, men kan også pludseligt blusse op med smerter eller tandbyld til følge - I nogle tilfælde først mange år efter behandlingen er afsluttet.

I disse tilfælde vil behandlingen være enten en operation, hvor man fjerner rodspidsen, eller man kan vælge at trække tanden ud.

Ønsker du at vide mere om rodbehandling, eller ønsker du at bestille tid til behandling, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 98 35 10 92, e-mail tandmail@mail.dk eller bruge vores online booking system.

​Nibe Tandklinik​

​Skomagergade 1, 9240 Nibe​​

Telefon: 98 35 10 92

E-mail: tandmail@mail.dk

CVR: 31059062

​​Nibe Tandklinik er vurderet 4.8 / 5 stjerner

på baggrund af 9 anmeldelser på Facebook.dk