Åbningstider​

Mandag

08.00-17.00​

​Telefonen lukker kl. 12.30 - 13.30

og igen fra kl 16

Tirsdag

07.30-17.00​

​Telefonen lukker kl. 13-14

og igen fra kl 16

Onsdag

07.30-12.00​

Telefonen lukker kl. 11.45

Torsdag

07.30-16.00​

​Telefonen lukker kl. 12-13

og igen fra kl 15

Fredag

07.30-14.00​

​Telefonen lukker kl. 12

Lør- & søndage

Lukket

Lider du af tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlægen. Men faktisk er tandlægeskræk et dårligt navn, da det ikke er tandlægen, men undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen, man er bange for.

Er angsten så stor, at man udebliver fra at gå til tandlæge, kaldes det odontofobi.

Et fortroligt samspil

Behandlingen og forebyggelse af tandlægeskræk eller angst for at gå til tandlæge bygger på et fortroligt samspil mellem behandler og patient. Derfor er forudsætningen for, at din tandlæge kan hjælpe dig, at han/hun er klar over din angst.

Ved at følge nogle enkelte råd kan du aktivt være med til at forhindre, at angsten får overtaget, og i stedet lære dig selv at få det bedre med at gå til tandlæge.

Råd mod tandlægeskræk:

  1. ​For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at lide af tandlægeskræk. Der er mange der har det på samme måde. Ca. 30 % af danskerne er bange for at gå til tandlæge og ca. 10 % har egentlig odontofobi.
  2. ​Vælg en tandlæge, du har sympati for, og som har forståelse for din angst. Du må gerne bede om pauser under behandlingen og sige fra ved ubehag.
  3. ​Mød altid veludhvilet og afstresset op, og kom gerne 5-10 minutter før behandlingen.
  4. ​Kom regelmæssigt til kontrol hos tandlægen. På den måde vænner du dig til det, og større og behandlingskrævende problemer forebygges.
  5. ​Tal med tandlægen om din tandlægeskræk og om forløbet af besøget.
  6. ​Spørg, hvis der er noget du ikke forstår eller gerne vil vide mere om.
​​

​Tandlægeskræk er en ond cirkel

Tandlægeskræk og angst for tandbehandling resulterer ofte i, at man kommer ind i en ond cirkel. Er man bange, undgår man regelmæssige besøg, og det kan medføre dårlige tænder og smerter. Dertil komme skamfuldheden, som mange føler, dels over angsten og dels over ens dårlige tænder.

Hvis man ikke har været til tandlæge i lang tid, bliver angsten forstærket ved, at man frygter at få dårlige nyheder såsom mange huller, og at behandlingen vil blive dyr. På denne måde bliver man fanget i en ond cirkel, der bliver værre og værre, hvis den ikke brydes.​

Er det i virkeligheden regningen, man er nervøs for, er vi altid til at tale med om en afdragsordning.

Læs i øvrigt mere om priser og muligheder for tilskud under "priser", eller kontakt Nibe Tandklinik på telefon 98 35 10 92, hvis du ønsker at få en snak om din tandlægeskræk.

​Nibe Tandklinik​

​Skomagergade 1, 9240 Nibe​​

Telefon: 98 35 10 92

E-mail: tandmail@mail.dk

CVR: 31059062

​​Nibe Tandklinik er vurderet 4.8 / 5 stjerner

på baggrund af 9 anmeldelser på Facebook.dk