Åbningstider​

Mandag

08.00-17.00​

​Telefonen lukker kl. 12.30 - 13.30

og igen fra kl 16

Tirsdag

07.30-17.00​

​Telefonen lukker kl. 13-14

og igen fra kl 16

Onsdag

07.30-12.00​

Telefonen lukker kl. 11.45

Torsdag

07.30-16.00​

​Telefonen lukker kl. 12-13

og igen fra kl 15

Fredag

07.30-14.00​

​Telefonen lukker kl. 12

Lør- & søndage

Lukket

Proteser

Hel- eller delprotese

Tandproteser er en erstatning for manglende tænder,

de kan tages ud og sættes tilbage i munden igen.

En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til.

En delprotese sidder bedre fast end en helprotese og fylder mindre. Selv en enkelt tand kan gøre nytte. Når mange tror, at man lige så godt kan få trukket resten af sine tænder ud, hvis man alligevel kun har nogle få tilbage, er det derfor helt forkert. Så inden du beslutter dig for at få trukket de sidste tænder ud, er det meget vigtigt, at tandlægen undersøger, om det vil være en fordel at bevare enkelte af dem. Og om den bedste løsning i lige præcis dit tilfælde vil være en delprotese eller en helprotese.Selv nogle få naturlige tænder kan gøre livet langt nemmere for protesebrugere.

En protese, som erstatter alle tænder i en kæbe, kaldes en helprotese. Har man helprotese i både over og underkæbe, taler man om et helsæt.

​En helprotese sidder fast ved hjælp af det naturlige vakuum, der opstår mellem protese og gummer.

Proteser skal rengøres i lige så stor grad som tænderne. De kan nemlig også forkalke eller få tandsten, ligesom de generelt bare samler madrester og belægninger som tænderne.

Det bedste er at tage proteserne ud og børste dem med en blød børste og vand efter hvert måltid

Proteser kræver tilvænning.

Nogle mennesker føler i starten, at deres tale lyder lidt anderledes med de nye tænder. Men det er næsten altid kun forbigående. Øvelse gør mester – og derfor kan højtlæsning være en udmærket genvej til normal tale.

Der er normalt ikke problemer med at vænne sig til at spise med en delprotese.

Der kan godt være nogen ømhed i gummerne de første dage. Hvis ømheden ikke forsvinder i løbet af nogle dage, skal du gå til tandteknikeren.

Tag protesen ud, hvis det gør for ondt, men hav den altid på mindst en halv dag inden et eftersyn. Ellers kan det være umuligt for tandteknikeren at finde grunden til ømheden. Forsøg aldrig selv at rette på protesen – det gør kun ondt værre.

Gummen, som protesen sidder på svinder med årene. Svindet får protesen til at sidde dårligt fast. Det kan også medføre at man får et sammenbidt udseende, eller at munden virker indfalden.

​Når gummerne er svundet, skal protesen "stilles om”. Det kaldes også en rebasering eller en underforing. Nogle mennesker har behov for en underforing med hyppige mellemrum.

​Nibe Tandklinik​

​Skomagergade 1, 9240 Nibe​​

Telefon: 98 35 10 92

E-mail: tandmail@mail.dk

CVR: 31059062

​​Nibe Tandklinik er vurderet 4.8 / 5 stjerner

på baggrund af 9 anmeldelser på Facebook.dk